Gaziantep'te sahte maske kol geziyor

Gaziantep'te sahte maske kol geziyor

"Pandemi döneminde maske üretiminde önemli bir yere sahip olan Gaziantep, medikal maske ve önlüklerin nonwoven kumaştan imal edilmesi nedeniyle, bir anda bu ürünlerin de merkezi durumuna geçti. "

Kente maske üretiminde ipi göğüsleyen Safi Medikal Türkiye’de TSE belgesine sahip firmalar arasında yer alıyor.
Safi Medikal ülkede TSE belgesi bulunan 4 firmadan biri olarak Gaziantep’te maske ihtiyacını karşılamada önemli bir görevi üstleniyor.
Maske kullanımının öneminin her geçen gün arttığı şu günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, kişisel koruyucu donanımların denetimi sonrasında farklı model ve markada 17 maske için önleyici tedbir aldıklarını, 43 marka için de idari süreç başlattıklarını açıkladı.
SAHTE MASKE KOL GEZİYOR 
Gaziantep, Türkiye ve dünyanın maske  ihtiyaçlarını karşılama anlamında büyük görev üstlenirken, standartlara uygun maske üretiminin çok az olduğu iddia ediliyor. Tek kullanımlık 3 katlı cerrahi maskelerin dış katmanlarında sponbond denilen ve bakterilere karşı koruyuculuğu olmayan kumaş kullanılıyor. Maskenin orta katmanında ise filtre görevi gören ve baktirelere karşı yüzde 98'lik koruma özelliği bulunan meltblown kumaş kullanılması gerekiyor. Her iki kumaş fiyatı arasında da fiyat farkı bulunuyor.
Gaziantep'teki maske üreticilerinin yüzde 90'ı, maske üretiminde dış katmanlarda sponbond kumaş kullanırken, orta katmanda da meltblown yerine sponbond kumaşı tercih ediyorlar. Bu da maskelerin koruyucu ve bakteri önleyici özelliğini sıfıra indiriyor. Modern bazı tesislerin, meltblown kumaş kullandığı gözlenirken, özellikle merdiven altı üretimlerde, tüm katmanların sponbond kumaşla kaplandığı dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.