Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı

Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı

Son dakika haberi... Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, Türkiye ve Tanzanya ile uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Son dakika haberi... Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, Türkiye ve Tanzanya ile uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy beraberindeki heyetle birlikte geçtiğimiz ay kısıtlanan hava trafiğine ilişkin temaslarda bulunmak üzere Rusya’ya gitti. Türkiye’ye dönüşte açıklama yapan Ersoy, “Raporların değerlendirilmesi sonucunda bize en kısa süre içerisinde döneceklerini söylediler” dedi.

Moskova yönetiminin dönüşü 'olumsuz' oldu. Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye ve Tanzanya'ya uçuş yasağının uzatıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Türkiye ve Tanzanya'daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yönünde kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, epidemiyolojik durumun iyileştiği İngiltere'ye yönelik uçuş yasağının 2 Haziran'dan itibaren kalkacağı ifade edilirken Moskova-Londra düzenli seferlerin haftada 3 kez olmak üzere tekrar yapılacağı aktarıldı.

8 ÜLKEYE DAHA UÇUŞLAR BAŞLATILIYOR

Öte yandan 10 Haziran'dan başlayarak Avusturya, Macaristan, Lübnan, Lüksemburg, Mauritius, Fas ve Hırvatistan'a düzenli seferlerin Arnavutluk'a da charter uçuşların yeniden başlatılacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca Belarus, Yunanistan, Azerbaycan, Ermenistan, Katar, Özbekistan, Tacikistan, Mısır ve Sırbistan'a sefer sayılarının artırılacağı bilgisi verildi.

Bununla beraber Moskova-Münih seferlerinin de yeniden başlayacağı belirtildi.

TÜRK HEYETİ RUSYA'YA GİTMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gittiği Rusya’nın başkenti Moskova’daki temasları sonrasında Vnukovo Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında kısıtlanan hava trafiğine ilişkin de temaslarda bulunduğunu kaydeden Ersoy, “Raporların değerlendirilmesi sonucunda bize en kısa süre içerisinde döneceklerini söylediler. Raporların değerlendirilmesinin ardından Türkiye’de yerinde gözlemlemeyle ilgili bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler. Çok kısa bir sürede netleşecektir” demişti.

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.