Teknosa Sahibinden Satılık

Teknosa Sahibinden Satılık

Teknosa’nın Sahibinden satılık olduğu açıklandı.Teknosa’nın ana hissedarı Sabancı Holding tarafından ünlü teknoloji Marketinin Yüzde 10,28’ini satışa çıkarıldığı duyuruldu.

,İşte Sabancı Ailesinin istediği fiyat

Sermaye artırımı kararı alan sabancı holding  ana hissedarı olduğu Teknosa’nın sermayesinin yüzde 20.28’ini temsil eden kısmını satışa çıkardığını duyurdu. Söz Konusu satışla ilgili internetten sahibinden satılık geyikleri dönerken satışa sunulan 10.28 lik hissesinin 11.3 milyon TL nominal değere sahip olduğu ifade edildi.

SAHİBİNDEN SATILIK ELEKTRONİK MARKET TEKNOSA SATIŞA ÇIKARILDI.

Bu sabah  Sabancı Holding tarafından kamoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) verilen satış kararı ile ilgili açıklama yapıldı.Söz Konusu  açıklamada satışa sunulan yüzde 10.28’lik hissenin azami 11.3milyon TL nominal  değere sahip olduğu ifade edilirken bu payların tamamı ve bir kısmının borsa İstanbul ‘da satılacağı da belirtildi.

Sabancı Holding’in KAP’a Yaptığı Açıklama

Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.Şirketimiz portföyünde bulunan Tekonosa sermayesinin toplam  Yüzde 60.28’ini temsil eden 66.3 Milyon TL  Nominal değerli paylarının, 11.3 milyon TL nominal değerli ve toplam  sermayenin yüzde 10.28’ini temsil eden kısmının tamamını ya da bir kısmının Teknosa’nın yönetim hakimiyetini kaybetmeyecek şekilde ikincil piyasada ve bu piyasada oluşacak  fiyattan  satılmasına karar verilmiştir.

Sabancı Holding’in Tekonosa’daki payı yüzde 60.28 pay bulunurken  söz konusu satışın gerçekleşmesi halinde bu oran yüzde 50’ye düşecek Sabancı’nın Teknosa’daki Şuanda bulunan 60.28 paylık hisse oranı  110 milyon TL’ye Tekabül ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.