Merkez Bankası borç içinde yüzüyor

Merkez Bankası borç içinde yüzüyor

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından ekonomide yaşanan çalkantı, TBMM’de CHP ve İyi Parti’nin grup toplantısında ana gündem maddesi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Ağbal’ın görevden alındığı Cumartesi günü 450 milyon doların satıldığına dikkat çekerken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Merkez Bankası’nın eksi 63 milyar rezervle borç içinde yüzdüğünü kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), siyasi partilerin birinci gündemi ekonomi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM’deki partisinin grup toplantısında, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından döviz kurunda yaşanan artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

“CUMARTESİ 450 MİLYON DOLAR SATILDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, izlenen ekonomi politikasının alay konusu olduğunu dile getirerek, “Bir ekonomi var bir de ‘erdonomi’ var. Erdonomi ne demek? 128 milyar doları birilerine vermek. Ekonomiden bihaber olmak! İstediği adamı istediği yere getirmek, istediğinde görevden almak. Evlerde tencerenin kaynamaması demek, işi olanın işinden olması demek…  Erdonomi ne demek? Cumartesi,  450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı? Kim vurgunu buldu? Bu bilinmiyor. Eskiden bir kişi çalışır bütün aileye bakardı şimdi 83 milyon kişi çalışıyoruz saraya ve bir avuç tefeciye bakıyoruz. 83 milyon kişi çalışıyoruz, bir avuç tefeciye hizmet ediyoruz. Şikâyet ediyorsun, verdikleri kira yardımı elektrik masrafını bile karşılamıyor diye. Karşılamaz tabi! Ama bunlara rağmen hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın” diye konuştu.

“İKTİDAR ARTIK ÖMRÜNÜ TAMAMLADI”

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, piyasalardaki yangının sebebinin ekonomiyi yöneten zihniyetten kaynaklandığını vurgulayarak, “Kendinize şunu sorun: Paranız olsa nereye yatırırsınız? Güvenli bir yere mi, yoksa güvenin sarsıldığı bir yere mi? Bu kadar basit. Türkiye’yi yönetenler artık ne içeride, ne de dışarıda yatırımcıya güven vermiyor. Mesele budur. Mesele, işinizle, aşınızla, hakkınızla zerre ilgilenmeyen bu iktidarın,  artık ömrünü tamamlamış olmasıdır. Mesele, ömrünü tamamlamış her iktidar gibi, artık bunların da, akıldan ve sağduyudan uzaklaşıp, şirazelerinden tamamen çıkmalarıdır. Piyasalar için, istikrar ve güvenin adresi olması gereken Merkez Bankası’nı,  yap-boz tahtasına çevirmeleri de işte bundandır. Biliyorsunuz, daha 4 buçuk ay önce,  Damat Bakanı göndermek pahasına, göreve getirdikleri Merkez Bankası Başkanı da,  Cuma gecesi itibariyle gitti” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.