İbrahim Kahveci'den elektrik faturası gerçeği!

İbrahim Kahveci'den elektrik faturası gerçeği!

Ekonomist İbrahim Kahveci elektrik faturalarıyla ilgili oldukça dikkat çekici bilgiler paylaşırken yeni gelecek elektrik zam oranı hakkında beklentisini paylaştı.

İbrahim Kahveci katıldığı televizyon programında ödediğimiz elektrik faturalarının gerçek bedelini ve üzerine eklenen vergileri dile getirdi. Kahveci ayrıca elektrik ücretlerine yüzde 10 oranında zam yapılacağını da duyurdu.

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci  TV 5’teki “Ekonomi ve Ötesi” programında vatandaşın cebindeki paranın erimesindeki en büyük paylardan birisi olan elektrik faturalarını masaya yatırdı.

Kahveci konuşmasında vatandaşın evine gönderilen elektrik faturalarının yüzde 50’sini kullanılan elektrik ücreti oluşturuyor dedi. Kahveci “100 lira fatura ödeyen bir vatandaş bunun aslında 52 lirasını elektrik faturası (kullanımı) olarak ödüyor. Şu elektrik fiyatı gösteriyor ki yakında, muhtemelen %10 daha elektrik zammı kapıda.” Diye konuştu

 

YÜZDE 10’LUK ELEKTRİK ZAMMI KAPIDA

Konuşmasının devamında elektrik fiyatlarında zam yapacaklarının da haberini veren Kahveci buna gerekçe olarak da şu açıklamalarda bulundu:

“Kurban Bayramı tatilinde fabrikalar çalışmadığı için talep düştü. Serbest piyasa borsa gibi, elektrik talebi azalınca fiyatlar düşüyor. Bayram sonrası talep yükselince fiyat yükseliyor. Şuanda fark yüzde 34.  Şu elektrik fiyatı neyi gösteriyor biliyor musunuz? Yakında muhtemelen yüzde 10 elektrik zammı daha kapıda. Muhtemelen bu gidişle eğer üreticideki fiyat 400 kuruşun altına düşmezse ki düşeceğe benzemiyor. Böyle devam ederse yüzde 10’luk bir elektrik zammı yıl sonuna doğru bizi bekliyor olabilir”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.