İbrahim Kahveci net konuştu! Dolar kuru tekrar düşer mi?

İbrahim Kahveci net konuştu! Dolar kuru tekrar düşer mi?

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın hafta sonu görevden alınmasıyla biranda fırlayan dolar kuru için ekonomist İbrahim Kahveci’den oldukça dikkat çeken açıklamalar geldi.

Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığından alınmasını İbrahim Kahveci değerlendirdi. Kahveci dolar kurunun düşmesi için yönetim şeklinin değişmesi gerektiğini vurguladı

Kısa bir zaman önce Merkez Bankası Başkanlığı görevini Murat Uysal’dan devralan Naci Ağbal hafta sonu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Naci Ağbal 2020 yılın Kasım ayıdan itibaren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantılarında dolar kuru ve enflasyonu baskılamak adına faizi yüzde 19’a kadar yükseltmişti.

Ekonomi piyasalarını oldukça yakından ilgilendiren bu karar sonrası dolar kuru biranda çok sert bir yükselişe geçti. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 7.21 TL ile kapatan dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününde 8.40 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kurunda yaşanan bu agresif yükselişin ardından Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci Fatih Portakal’ın YouTube kanalında son yaşanan olayları değerlendirdi.

"SİSTEM DEĞİŞMEDEN EKONOMİ DÜZELMEZ"

Kahveci ekonomi piyasalarındaki güvenin tekrar sağlanması ve dolar kurunun düşürülmesi için başkanlık sisteminin değişmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:

Sistem değişmeden bu güven kazanılamaz yani 2017 referandumuyla getirilen sistem değişmeden net olarak söylüyorum bu iş düzelmez. Türkiye’nin ekonomi alanında en uzman kişilerini kabineye alsanız bile sistem değişmeden bu iş düzelmez. Çünkü bütün piyasa şunu biliyor. Burada herkesin kararı bir kişinin iki dudağı arasında dolayısıyla bu sistem değişmeden Türkiye’deki ekonomik kriz düzelmez

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.