faizi patlatcak büyük hata!

faizi patlatcak büyük hata!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nına yabancı para zorunlu karşılık oranlarının artırma kararını yorumladı. Eğilmez alınan karar ın kredi faizlerini artıracağını öne sürdü.

Merkez Bankası Resmi Gazete'de bugün yayımlanan tebliğ ile yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırma kararı aldığını duyurdu.

MERKEZ BANKASI KREDİ FAİZİNİ YÜKSELTECEK

Yapılan bu düzenlemeler hakkında fikirlerini Twitter'da paylaşan Mahfi Eğilmez atılan bu adımların kredi faizlerini yükseleceğini savundu. Paylaşımında "Ekonomi bilimi çelişkileri yönetme sanatıdır. Yönetemezseniz çelişkiler sizi yönetir."  diyen Mahfi Eğilmez  "Yeni düzenlemeye göre bankalardaki döviz mevduatının dörtte biri zorunlu karşılık olarak TCMB'ye yatacak. Rezervleri güçlendirmek için atılan bu adım kredi faizlerini yükseltir." İddiasıda bulundu.

Kredi faizlerinin bu sistemde nasıl artacağını bir başka paylaşımında daha detaylı anlatan Egilmez "100 dolar mevduat var. 23'ünü Merkez Bankası'na  yatırırsanız verdiğiniz mevduat faizinin maliyeti artacak demektir. Sonuçta kredi faizini artırırsınız." İzahını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.