Dolar kurunda hedef 9.70 TL!

Dolar kurunda hedef 9.70 TL!

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut, Societe Generale’in dolar kuru iddiasını ele aldığı konuşmasında geri dönülemez bir yola girildiğini öne sürdü.

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının yankıları sürmeye devam ediyor. Hafta sonu Merkez Bankası başkanlık görevinden Naci Ağbal’ın alınması ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi üzerine dolar kuru biranda sert bir şekilde yükseldi. Kur geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 7.21 TL ile kapatırken yeni haftanın ilk işlem gününde 8 TL’nin üzerine çıktı. Zelyut Merkez Bankası Başkanlığı’ndaki görev değişimi ve dolar kuru ile ilgili düşüncelerini takipçileriyle paylaştı

Son yaşanan gelişmeleri YouTube kanalında değerlendiren ekonomist Evren Devrim Zelyut konuşmasında çok büyük yapısal reform problemlerinin olduğunu ifade ederken bu süreçte bir de Merkez Bankası Başkanının sürpriz bir şekilde görevden alınmasının ekonomiye çok daha ciddi zararlar vereceğini belirtti.

DOLAR KURUNDA GERİ DÖNÜLEMEZ BİR YOLA GİRİLDİ

Zelyut konuşmasının devamında dünyanın en büyük bankalarından olan Societe Generale’in dolar kuru için öne sürdüğü 9.70 TL beklentisini de analiz ederken şunları söyledi:

“Bundan sonra ağır bedeller ödeyeceğiz. Dolar kurundaki bu oynaklık önünde bir kariyer kalmadığı için çok sert hareketlere sebebiyet veriyor. Belki önümüzdeki günlerde bir dengelenme göreceğiz ama yapısal sorunlar devam ettiği için Merkez Bankası gibi bir başkanın görevden alınması dış dünyada çok büyük soru işaretleri meydana getirdiği için işte burada dolar kurunda dengelenme süreci oldukça zor olacak ve yön yukarı olacak Ben kişisel tahminimi 9.50 TL olarak ısrar ediyorum. Benim bu tahminimin üstüne Societe Generale’den de bir tahmin geldi. Societe Generale, Naci Ağbal’ın görevinden alınmasının Türkiye’yi geri dönülemez bir noktaya getirdiğini belirtiyor. Dolar kuru için ikinci çeyrek sonuna kadar 9.70 TL’ye yükseleceğini öngörüyor”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.