Dolar kuru ABD’den gelen kararla düşüşe geçti

Dolar kuru ABD’den gelen kararla düşüşe geçti

ABD Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararı dolar endeksini düşürürken Türk Lirası’nın da dolar karşısında değer kazanmasına neden oldu

ABD Merkez Bankası (Fed) dün açıkladığı faiz kararıyla yükselişini sürdüren dolar endeksinin zayıflamasına neden oldu. Dolar tüm dünyada değer kaybederken Yurtiçi piyasalarda da Türk Lirası karşısında değer kaybına uğradı.

Fed tarafından 2 gündür devam eden Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faiz toplantısı dün itibariyle sona erdi. Kurul aldığı kararla faiz oranını beklentiler doğrultusunda yüzde 0,25 olarak bıraktı. Faiz kararı 11'e karşı 0 oyla alınırken yapılan açıklamada, "Mali şartlar destekleyici olmaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Fed tarafından açıklanan karar öncesi dolar kuru, 7.63 TL seviyelerinde gezinirken kararın açıklanmasından hemen sonra sert bir şekilde düşerek 7.49 TL seviyesine geriledi.

PİYASALAR MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINI BEKLİYOR

ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklarken dolar kurunda gözler bugün TCMB’nin açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası bir önceki PPK toplantısında herhangi bir faiz artışına gitmezken şuan anda yüzde 17’lik bir faiz uygulanıyor. Piyasalar Merkez Bankası’nın bu ayki PPK toplantısından 100 – 150 baz puan bir faiz artışı bekliyor. Dolar kuru kritik karar öncesi 7.50 bandının hemen altında seyrediyor.

Naci Ağbal Başkanlığında toplanacak TCMB’nin faiz kararı bugün saat 14:00’de açıklanacak

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.