Demirtaş’tan Bitcoin uyarısı

Demirtaş’tan Bitcoin uyarısı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Bitcoin gibi kripto paralardan yaşanan son fiyat hareketlerinden sonra vatandaşları bir kez daha maddeler sıralayarak uyardı.

Sabancı Üniversiyesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan kripto paralarla ilgili önemli uyarılar geldi. Daha öncede Bitcoin gibi kripto paralar hakkında analizlerde bulunan Demirtaş 5 maddede kripto para yatırımı yapmak isteyenleri uyardı.

Geçtiğimiz aylarda 60 Bin doların üzerinde seyreden Bitcoin çok ciddi oranda değer kaybederek 30 bin dolar seviyesine kadar düştü. Bitcoin’in düşüşü diğer kripto paraların çok daha fazla değer kaybetmesine neden olurken yatırımcılarını iflas etme noktasına getirdi. Spekülatif hareketlerin çokça yaşandığı kripto paralardaki hayal kırıklığı hikayeleri artmaya başlarken Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan uyarı niteliğinde bir paylaşım geldi

"LÜTFEN YATIRIM YAPMAYIN"

Demirtaş Twitter hesabından anlamadan “Asla yatırım yapmayın. Lütfen yapmayın.” diye yazarken dikkat edilmesi gereken 5 maddeyi sıraladı. Demirtaş yaptığı paylaşımda “1) White Paper’ını okumadığınız, 2) Tam olarak anlamadığınız, 3) Onun bunun Fan Tokenıyım diyen, 4) O veya bu dini inanç ve mezhebin tokenıyım diyen, 5) Dünya çapında saygı gören yazılımcıların olmadığı, Projelere, tokenlara, coinlere, asla yatırım yapmayın . Lütfen yapmayın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.