Citibank'tan korkutan rapor

Citibank'tan korkutan rapor

Dolar kurunda yaşanan fiyat hareketlerini analiz eden Evren Devrim Zelyut “Dolar önce geri basıyor, sonra sert çakacak kimse havaya girmesin” açıklamasında bulundu.

Ekonomist Evren Devrim Zelytut Youtube kanalı için gerçekleştirdiği son dolar kuru analizinde yurt içinden ve yurt dışından önemli ekonomik veriler paylaştı. Zelyut dolar kuru için ilk önce geri çekilip daha sonra çok sert bir şekilde yukarı tırmanacak yorumunu yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yarın Merkez Bankası yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığında ilk kez toplanacak. Toplantı sonrası dolar kuru içinde oldukça önemli olan faiz kararı açıklanacak. Para piyasalarının merakla beklediği karar öncesi Yeniçağ gazetesi ekonomi yazar Evren Devrim Zelyut dolar kuru için dikkat çekici bir analiz videosu yayınladı. Zelyut kendi YouTube kanalı için çektiği videosunun açıklama kısmına “Dolar önce geri basıyor, sonra sert çakacak kimse havaya girmesin!” gibi iddialı ifadelerde bulundu.

Söz konusu videoda 8 TL üzerindeki dolar kuru için yerli ve yabancı yatırımcıların bir bilek güreşi içerisinde olduğunu yerli yatırımcının 8 TL üzerinde bozdurduğu dolarları, 7.75 – 8 TL bant aralığında yeniden yerine koyacağını ifade eden Zelyut, Dolar kurunun ilk önce geri çekilip daha sonra yükseleceğini, 2021 yılı sonu dolar kuru beklentisinin de 9.60 TL olduğunu tekrarladı.

Türkiye’nin 2021 ekonomik büyüme tahminini 4’ten 3.4’e indiren, enflasyon beklentisini de 11.7’den 15’e yükselten CITIBANK raporunun dolar kuru için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Zelyut şunları söyledi.

“CİTİBANK enflasyon beklentisini 11’den 15’e yükseltiyorsa Türk Lirası’nın satın alma gücü düşecek demektir. Lira’nın satın alma gücünün düşüyor olması demek de dolar kurunun yukarı doğru gitmesi demektir. Şuan dolar kurunun geri çekilmesi yanıltıcı bir harekettir. Yapısal sorunlarla bu dolar kuru yeniden yukarı gidecektir ”

Konuşmasında TÜİK’in açıkladığı tarım üretici enflasyonuna da değinen Zelyut “Çiftçinin girdi maliyetlerine baktığımızda, üretici enflasyonu 20 ayın zirvesine tırmanmış durumda. Bu ne demek gıda fiyatları roket gibi yukarı gidecek demektir. Bu iş dönecek dolar dolar / TL’yi vuracak” dedi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.