Borç batağındaki çiftçiye kötü haber!

Borç batağındaki çiftçiye kötü haber!

Milli Gazete çiftçiyi çok yakından ilgilendiren önemli bir bilgiye daha ulaştı. Tarım Kredi borçlarının yapılandırma kapsamına alınmadığı ortaya çıktı! Çiftçi haciz ve icra kıskacında...

Çiftçiye kötü haber! Aylardır borçların yapılandırılmasıyla ilgili kararı bekleyen çiftçi, geçtiğimiz hafta çıkan haberler üzerine sevinmişti. Ancak bu haberlerin de altı boş çıktı. Yüksek faizden dolayı borçları katlanarak artan çiftçinin Tarım Kredi borçlarının yapılandırma kapsamına alınmadığı ortaya çıktı. Milli Gazete’nin resmi kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de ‘çiftçinin böyle bir beklentisinin olmadığı’ gerekçesiyle borç yapılandırmasına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile vergi borçları ve Hazine alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili tasarıya Tarım Kredi borlarının da eklendiği haberleri gündeme gelmişti. Ancak bu haberlerin yanlış anlaşılmadan dolayı yapıldığı ortaya çıkarken, Tarım Kredi borçlarının söz konusu tasarıya eklenmediği gün yüzüne çıktı. 

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN ÖNERGE VERDİĞİ VE KABUL EDİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile vergi borçları ve Hazine alacaklarının yapılandırılmasının yanı sıra çiftçilerin ve orman köylülerinin borçlarının da yapılandırma sağlanırken, söz konusu bu yapılandırmaya AK Partili milletvekillerinin verdiği önergeyle Tarım Kredi borçlarının da eklendiği gündeme gelmişti.

GÜNDEME GELEN HABERLERİN ALTI BOŞ ÇIKTI!

Fakat bu haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı kaydedilirken, söz konusu kanun teklifine Tarım Kredi borçları eklenmediği gün yüzüne çıktı.

TARIM BAKANLIĞI İLE TARIM KREDİ’NİN SESSİZLİĞİ KAFALARI KARIŞTIRMIŞTI!

Söz konusu haberlerden dolayı çiftçi büyük bir beklentiye girerken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatiflerinden konuyla ilgili resmi bir açıklamanın yapılmaması kafaları karıştırmıştı. Borçların yapılandırılacağı gerekçesiyle Tarım Kredi Kooperatiflerine akın eden çiftçi, resmi bir açıklamanın gelmediği gerekçesiyle kooperatiflerden eli boş dönmüştü.

TARIM KREDİ YAPILANDIRMAYA ENGEL OLUYOR! 

Böyle bir süreçte Milli Gazete, önemli bir bilgiye ulaştı. Tarım Kredi borçlarının yapılandırma kapsamına alındığına dair haberlerin doğru olmadığı ortaya çıkarken, Milli Gazete’nin resmi kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin de çiftçinin böyle bir talebi olmadığı gerekçesiyle yapılandırmaya sıcak bakmadığı ve engel olmaya çalıştığı kaydediliyor.

ÇİFTÇİYE YÖNELİK HACİZ VE İCRA İŞLEMLERİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Türkiye genelinde çiftçiye yönelik haciz ve icra işlemlerini aralıksız sürdürmesi dikkat çekiyor. 

ÇİFTÇİYE BÜYÜK DARBE VURDU!

Bilindiği üzere geçmişte yapılan yapılandırmalar ve özellikle 2018 ve 2019 yıllarında uygulanan yüksek faizden dolayı çiftçinin borcu katlanarak arttı. Ürettiği ürünü de değerinde satamayan çiftçi, artık borcunu çeviremeyecek duruma geldi. Büyük bir borç batağında bulunan çiftçi en azından biraz olsun nefes alabilmesi için yapılandırmadan başka çaresi bulunmuyor. Aslında borç yapılandırması da çiftçinin uzun vadede borç sorununu daha da artırıyor. Ancak buna rağmen çiftçinin yapılandırmadan başka bir çaresinin kalmaması da yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.