Altın 600 lira olur mu?

Altın 600 lira olur mu?

Altın fiyatları son günlerin en yüksek seviyesine yükseldi. Altın ve gümüş fiyatlarındaki dalgalı seyir sürerken altın uzmanı İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu.

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başlarken aylar sonra gram altın 460 lirayı gördü. Ani pik hareketiyle 460 liraya kadar çıkan gram altın daha sonra kademeli olarak 456 lira bandına geriledi. Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir sonrasında Kapalıçarşı'da çeyrek altın 754 liradan, cumhuriyet altını 3 bin 72 liradan işlem gördü. 22 ayar bileziğin gram fiyatı 417 liradan, 14 ayar altın 266 liradan işlem gördü. Haftaya durağan başlayan Dolar kuru ise 8 lira 15 kuruş seviyesini takip etti. Altında ve piyasalarda yaşanan hareketlilikleri değerlendiren altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altının yükselişiyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ ALTINDA YÜKSELİŞ İÇİN TARİH VERDİ

Altın fiyatları dalgalı bir seyir izlerken ons altın geçtiğimiz haftaya göre bir düşüş yaşadı. Altının ons fiyatı 1740 dolar seviyesine geriledi. Altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı grafik gümüş fiyatlarında da hissedildi. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 59 kuruş seviyesinden satıldı. Gümüşün ons fiyatı ise 25 dolar seviyelerinde yer aldı. Altın fiyatlarıyla alakalı konuşan  altın uzmanı İslam Memiş önemli iddialarda bulundu. Altının yükseleceğini söyleyen altın uzmanı İslam Memiş, "Altın yatırımcısı düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Kısa vadeli geri çekilmeler alım fırsatı verecektir. Mayıs haziran aylarına dikkat çekmek istiyorum. Gram altın TL fiyatı 470-480 seviyesi yukarı yönlü kırılabilir yükselişlerini 508-515 lira aralığına kadar devam ettirebilir. Biraz daha yaz aylarına baktığımız zaman gram altın TL fiyatında 540-560 lira aralığı yukarı yönlü kırılabilir ve yükselişlerini 600 liraya kadar devam ettirebilir. Gram altında geçen yılın zirvesi 540 seviyesi idi. Bu yıl yaz aylarında yükselişlerin 600 lira seviyesine kadar devam edeceğini ön görüyorum. Bu düşüler son alım fırsatı olarak değerlendirmeli." İddiasında bulundu.

EN ÇOK YATIRIM ALTIN VE GÜMÜŞE YAPILIYOR

Uzmanlar altın ve değerli madenlerde yükselişin devam edeceğini iddia ediyor. Son yıllarda büyük ivme kaydeden gram altın fiyatları küçük ve büyük ölçekte yatırımcının büyük ilgisini çekiyor. Özellikle gram gümüşe bu yıl olağanüstü bir talep olduğu sektör yetkililerinden alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.