300 öğrenciye kapalı salonlarda

300 öğrenciye kapalı salonlarda

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sınavların yüz yüze yapılması kararının ardından yaklaşık 300 öğrenci 180 dakika boyunca kapalı salonlarda sınava girecek

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaklaşık 300 öğrenci 180 dakika boyunca kapalı salonlarda sınav olacak. Üniversitenin internet sitesinde yayımlanan karara göre 1’inci ve 2’nci kurul sınavları birleştirilerek 180 dakikalık tek oturumla kapalı salonlarda yapılacak.

Rektörlüğün bu kararından vazgeçmesini isteyen öğrenciler Birgün’den Anıl Ataş'a konuştu. Kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen öğrenciler, hayatlarının riske atıldığını belirterek “Rektör sosyal medyadan dalga geçiyor. ‘Sorunu çözeceğim’ diye paylaşım yaptığının ertesi günü aynı şekilde devam edeceklerini duyurdu” diyor.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ GELECEK

Yüzlerce öğrencinin Malatya’ya gelmek zorunda kalacağını hatırlatan bir öğrenci, “Şehirlerarası otobüs ve toplu taşıma kullanacağız. Buralarda hiç risk yok mu?” dedi. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla pazartesi günü yapılacak sınav için cuma gününden orada olmaları gerektiğini aktaran öğrenci, “Barınma işi bambaşka bir sıkıntı. Bunlar kimsenin umurunda değil. Sınav güvenliği önemli ancak insan sağlığı daha önemli. Bu yanlıştan dönülmesi lazım.”

İNÖNÜ REKTÖRÜ: ÖĞRENCİLER MESNETSİZ KARALAMA YAPIYOR

İnönü Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta da bir başka sıkıntı yaşandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'nin çevrimiçi yapılan sınavları sırasında, sistemde çökme yaşandı, pek çok öğrenci sınavını tamamlayamadı. Konuya tepki gösteren öğrencileri yalanlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medyadaki paylaşımımında ara sınavların başarı ile gerçekleştirildiğini iddia ederek öğrencileri karalama yapmakla suçladı.

Öğrenciler, “Karalama demişsiniz ama elimizde yaşadığımız sıkıntılara dair ekran görüntülerimiz mevcut, yönlendirildiğimiz yerlere başvurduk ancak sonuç alamadık. Lütfen bu zorlu süreçte bize sırt çevirmek yerine yanımızda olmayı deneyin çünkü ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.