Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gözdağı! Bakın ne yaptılar...

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gözdağı! Bakın ne yaptılar...

Türkiye'ye düşman olan ülkelerin üssü haline gelen Suudi Arabistan, Türkiye'ye gözdağı verdi. Görüntüleri ise resmi internet sitesinden paylaştı.

Türkiye'ye meydan okuyan ülkelerin üssü haline gelen adada limanda uçak gemisi beklerken, Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları bir kez daha Akdeniz ve Ege semalarında uçtu. Akdeniz'in ortasındaki Girit Adası'nı bir savaş üssüne çeviren  Yunanistan, Bağımsızlık Günü kutlamalarından bir gün sonra Suudi Arabistan'la birlikte jetleri havalandırdı.

Türkiye'ye gözdağı vermek için altı adet F-15 jetini Girit'teki Suda Üssü'ne indiren Suudi Arabistan, Perşembe günü yapılan tatbikatın görüntüsünü Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi hesabından paylaştı.

PRODÜKSİYON VİDEO 

Twitter mesajında bir prodüksiyon video yayınlandı, görüntülerde Yunan jetleriyle birlikte havalanan F-15'lerin Ege Denizi ve Akdeniz'de uçtuğu görüldü. Suudilerin yayınladığı videonun yanı sıra tatbikattan fotoğraflar da paylaşan Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ise, gövde gösterisinin deniz ve kara hedeflerinden korunmak için yapıldığını belirtti.

Yunan medyası, Suudi jetlerinin Girit'ten bir kez daha kalkış yapmasını büyük bir sevinçle haberleştirdi, aynı zamanda ABD tanklarıyla Batı Trakya'da gerçekleştirilen tatbikattan görüntüler paylaştı. 25 Mart'ta Bağımsızlık Günü kutlayan Yunanistan, F-16 savaş uçaklarını Kaş'ın karşısındaki Meis Adası'nın üstünde uçurarak provokasyona girişmiş, aynı anda bir fırkateyn adanın çevresinde görüntülenmişti.

İKİSİ DE YUNANİSTAN'I DESTEKLİYOR 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, özellikle Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Büyükelçiliği'nde öldürülmesinden bu yana Türkiye ile ayrı kutuplarda. Suudi Arabistan'ın müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri ise Libya ve Suriye'nin de aralarında olduğu her yerde Türkiye'nin karşısına çıktı.

suudi-arabistan-turkiye-1616929814.jpg

Doğu Akdeniz krizinin 2020 yazında patlak vermesiyle önce Birleşik Arap Emirlikleri Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne savaş uçakları gönderip Türkiye'ye meydan okudu. 2021'e girilmesiyle birlikte, Suudi Arabistan açık şekilde Yunanistan'a destek verdi, altı F-15 savaş uçağını Atina yönetiminin yanında olduğunu göstermek için Girit'e konuşlandırdı.

UÇAK GEMİSİ GİRİT'TE 

Girit'teki Suda Üssü'nde halihazırda ABD uçak gemisi USS Eisenhower da demirlemiş durumda. ABD, Doğu Akdeniz'de göstere göstere Yunanistan'ın yanında saf tuttu. Suda Üssü'ne demirleyen USS Eisenhower uçak gemisini ziyaret eden Başbakan Kiryakos Miçotakis'in gezisi, Yunan medyasında ilk haberdi. Başbakan Miçotakis'in yanında Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve ABD'nin Yunanistan hayranı Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt vardı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.