Siyonist-Rum ittifakı Ege’ye el koyuyor

Siyonist-Rum ittifakı Ege’ye el koyuyor

Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde Türkiye’ye karşı sürekli yeni tuzaklar kuran Yunanistan, şimdi de Siyonist İsrail’e Ege’de askeri üs tahsis etmeye hazırlanıyor.

Topraklarımızda gözü olan İsrail-Yunan ittifakının hamleleri bu kadar açıklıkla sürerken, iktidar ise İsrail’le normalleşmekte ısrar ediyor.

Millî güvenliğimizi tehdit eden girişimlerini aralıksız sürdüren Yunanistan, Türkiye’ye karşı son kozunu İsrail üzerinden oynuyor. Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin meşru haklarını gasp edebilmek için her türlü diplomatik hamleyi yapan Yunanistan, Siyonist İsrail’e burnumuzun dibinde, Batı Anadolu denizinde (Ege Denizi) askeri alan açıyor. Uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak, Ege adalarına askeri yığınağını sürdüren ve Karaağaç bölgesine Amerikan üssü yapımına müsaade eden Yunanistan, şimdi de İsrail’den satın alacağı silahlar karşılığında Siyonistleri Ege Denizi’nde üslendirecek. Tüm bu gelişmelere rağmen AKP hükümetinin İsrail’le normalleşme hamlelerini sürdürmesi vatanseverlerin tepkisini çekiyor.

TÜRKİYE’YE KARŞI SAVUNMA HATTINI GENİŞLETİYOR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz’deki fitne planlarını hayata geçirebilmek için yeni işbirliği arayışlarını sürdürüyor. ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin desteğini arkasına alan Yunanistan, uluslararası işbirliği ağını her geçen gün genişletiyor. Bugüne dek, ABD, Fransa, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle silah anlaşmaları yapan ve ortak tatbikatlar gerçekleştiren Yunanistan en geniş çaplı savunma anlaşmasını İsrail’le yapacak. Geçtiğimiz gün Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Miçotakis’in bir sonraki durağı İsrail oldu. Miçotakis’in İsrail ziyaretinde ‘turizm anlaşması’ maddesi öne çıkarılmış olsa da arka planında Türkiye’ye yönelik ciddi bir tehdit barındıran silah anlaşması yatıyor. Miçotakis’in İsrail ziyaretini değerlendiren Yunan basını, Ege Denizi’ndeki askeri işbirliğini dünya kamuoyuna duyurdu.

İSRAİL GÖZ GÖRE GÖRE EGE’YE YERLEŞİYOR

Yunan Başbakan Miçotakis’in İsrail ziyaretiyle teyit edilen savunma anlaşması, iki tarafın savunma bakanları tarafından imzalanması sonrasında yürürlüğe girecek. Anlaşmada Türkiye için tehdit oluşturacak, öne çıkan maddeler şu şekilde:

* İsrailli savunma sanayi şirketi Elbit Systems Ege Adaları’nda Hellenik Hava Kuvvetleri için uçuş okulunu kurup, işletmesini sağlayacak.

*  Ege Denizi’nin ortasındaki İskiri Adası’na İsrail’den satın alınacak insansız hava araçlarıyla bir drone üssü kurulacak.

*  İsrail, Yunanistan’a 10 adet M-346 Lavi uçağı satacak ve bu uçakların bakımını üslenecek. Ayrıca T-6 Efroni uçaklarının bakımı ve simulatörlerin, eğitimin ve lojistik destek İsrail tarafından sağlanacak.

TÜRKİYE HÜKÜMETİ HÂLÂ NORMALLEŞME DERDİNDE

Yunanistan ve İsrail arasında imzalanacak olan ve İsrail’in Ege Denizi’nde kök salmasına yol açacak olan savunma anlaşması, Türkiye’nin millî güvenliği için açıkça tehdit oluşturuyor.  Filistin toprakları üzerine kurulan gaspçı terör devleti İsrail’in, Ortadoğu’daki işgal faaliyetlerini son yıllarda Akdeniz ve Ege’ye yönelik genişletme çabaları dikkat çekiyor. Türkiye’nin birçok şehrini de İsrail sınırları içine alan Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirmek için uğraşan Siyonist İsrail’in sınırlarımızdaki sinsi hamlelerine rağmen AKP hükümetinin İsrail’le dostane ilişkiler geliştirmeye çalışması tepki çekiyor. 2016 yılında İsrail’le enerji anlaşması imzalayan AK Parti hükümeti, terör devletiyle son süreçte yeni bir normalleşme serüvenine girdi. Uzun bir sürenin ardından İsrail’e yeniden büyükelçi atayan, sivil uçuşları yeniden başlatan AKP hükümetinin Siyonist İsrail’in işgal girişimlerine karşı bu pervasız tutumuna anlam verilemiyor.

AMERİKAN ÜSSÜNÜN ARDINDAN ŞİMDİ DE İSRAİL ÜSSÜ

Kendi halkının yoksullukla mücadelesini göz ardı eden Yunanistan hükümeti, devlet bütçesini silahlanmaya yatırıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden F-35’leri alma sürecini başlatan, Fransa’dan Rafale jetlerini satın alan Yunanistan şimdi de İsrail’den 10 adet M-346 Lavi modeli savaş uçağı ve çok sayıda insansız hava aracı satın alıyor. Ocak ayının başlarında İsrail Savunma Bakanlığı tarafından resmen duyurulan savunma işbirliği anlaşması, Yunanistan ve İsrail arasında en büyük savunma tedarik anlaşması olarak kayıtlara geçti.

 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.