Putin: Biden'in sözünü tutması sevindirici

Putin: Biden'in sözünü tutması sevindirici

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın New Start anlaşmasının uzatılması yönündeki vaadini yerine getirmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

ABD ve  Rusya karşılıklı olarak silahların azaltılmasını kapsayan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) uzatılması için anlaşmaya varmıştı. 2010 yılında imzalanan ve şubat ayında sona erecek olan New START anlaşmasının uzatılması konusunda vaat veren  Joe Biden'ın kararı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin memnuniyet verici olarak karşılandı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Rusya arasında süresi uzatılan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (New START) ile ilgili Güvenlik Konseyi ile toplantı yaptı.

Putin toplantıda anlaşmanın 5 yıl süreyle uzatılmasını memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, "Son dönemde ABD'li meslektaşlarımızla Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nı uzattık.

Bu isteğimizi uzun zamandır ABD'li ortaklarımıza sunuyorduk. ABD'deki yeni yönetimin anlaşmanın uzatılması ile ilgili seçim vaadini yerine getirmesi memnuniyet verici. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bugün silahlanma yarışını kontrolünü engellemeyi amaçlayan diğer adımlar hakkında konuşmak gerekiyor" dedi.

YENİ SAYFA AÇTIK

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı New START anlaşmasının uzatılmasıyla silahların kontrolü alanında ABD ile yeni bir sayfa açtıklarını açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'den stratejik alanda çalışma konusunda "sinyaller" aldıklarını belirtti; "ABD ile stratejik alandaki sorunları ele almakta kararlıyız. Washington hazır olduğunda, bu alandaki çalışmalara başlamak niyetindeyiz." dedi.

 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.