İsrail'den Gazze'ye insani yardım engeli! Esirler verilmezse...

İsrail'den Gazze'ye insani yardım engeli! Esirler verilmezse...

Siyonist İsrail, Gazze'nin yeniden inşası için yapılacak olan insani yardıma esir tutulan İsrail askerlerinin iade edilmemesi durumunda engel olacaklarını duyurdu.

Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesinde yaşanan olayların ardından 10 Mayıs'ta Gazze'ye saldıran Siyonist İsrail, 248 Filistinliyi şehit etti. Gazze'de sivil ayrımı yapmaksızın acımasız saldırılarını sürdüren teröristler, 1800'den fazla konutu harabeye çevirdi. Hamas ve İsrail arasında ateşkes ilanının ardından yıkılan binaların yeniden inşası gündeme geldi. 

Siyonist İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'de tahrip olan bölgelerin yeniden inşasının, esir tutulan İsrail askerlerinin iadesi koşuluna bağlı olduğunu söyledi.

Siyonist İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) açıklama yapan Gantz, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaşmasını İsrail askerlerinin iadesi koşuluna bağladı. İsrail Savunma Bakanı Gantz, Tel Aviv yönetiminin, Hamas'ın elindeki esir askerler geri alınıncaya kadar Gazze'de gerçek ve uzun vadeli bir ilerlemeye izin vermeyeceğini söyledi. 

Gantz, ayrıca Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf ve Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar başta olmak üzere Hamas liderlerinin hala İsrail'in hedefi olduğuna dikkati çekti.

Hamas Gantz'a yanıt olarak gerçek bir esir takası anlaşması olmadan, İsrail'in, esir askerlerini geri alamayacağını belirtti.

Siyonist İsrail, Hamas'ın 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 İsrailliyi elinde tuttuğunu savunuyor.

Öte yandan Gazze'deki İskan ve Bayındırlık Bakanlığının verdiği ilk bilgilere göre, İsrail'in 11 gün süren saldırıları nedeniyle 1800 konut yıkıldı. Bakanlık son İsrail saldırıları ve öncekiler dahil bölgede ağır hasara ve kayba uğrayan konut sektörünü iyileştirmek için 350 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.