İngiltere’de normalleşme başlıyor

İngiltere’de normalleşme başlıyor

Koronavirüs mutasyonunun merkezi olan İngiltere'de normalleşme başlıyor.

Koronavirüs mutasyonunun merkezi olan İngiltere normalleşmeye başlıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs kısıtlamalarının "temkinli" biçimde nasıl kaldırılacağı konusunda bugün bir yol haritası açıklayacak. Johnson bugün önce Avam Kamarası'nda planın detaylarını duyuracak, akşam da basın toplantısı düzenleyecek.

Aşı programından sorumlu bakan yardımcısı Nadhim Zahawi, LBC radyosuna yaptığı açıklamada, “Amaç bölgesel açılmaların yerine kademeli olarak tüm İngiltere’yi açmak” dedi.

Zahawi “Birinci öncelik çocuklar, sonra okullar, daha sonra iki kişilik grupların dışarıda bir araya gelmesi ve belki birlikte birer kahve içebilmesi. Bu da 8 Mart’tan itibaren mümkün olacak. Daha sonra da 29 Mart’tan itibaren iki aile ya da altı kişilik gruplar ve dışarıda gerçekleştirilen spor faaliyetleri (izin kapsamına dahil edilecek)” dedi.

BBC'nin aktardığına göre İngiltere'de normalleşme takvimi şu şekilde:

8 Mart: Tüm okullar yeniden açılacak. Okul sonrası sporlar ve diğer aktivitlere izin verilecek. Park gibi dinlenme alanlarında iki kişi bir araya gelebilecek. Huzurevlerinde kalanların bir ziyaretçi ile fiziksel temas kurmasına olanak sağlanacak.

29 Mart: Açık havada altı kişiye kadar buluşmalara izin verilecek. Buna evlerin bahçeleri de dahil olacak. Açık hava spor tesisleri de kapılarını tekrar açacak. Açık hava spor tesisleri kapılarını tekrar açacak

Öte yandan Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri konumundaki İngiltere’de şimdiye kadar 120 bin 580 kişi hayatını kaybederken, 4 miyondan fazla kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.