Filistin'i işgal altında tutan İsrail’e soruşturma açıldı

Filistin'i işgal altında tutan İsrail’e soruşturma açıldı

Son Dakika: Filistin topraklarını işgal altında tutan ve her geçen gün Filistinlilere karşı zulmünü arttıran Siyonist İsrail'e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi soruşturma başlattı.

Son dakika gelen bilgilere göre Filistin topraklarını işgal eden, Filistinlileri zorla göç ettirmek, Yahudilerin yerleşimini sağlamaya çalışan Siyonist İsrail'e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden soruşturma başlattı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) Başsavcısı Fatou Bensouda, Siyonist İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında işlendiği iddia edilen suçlarla ilgili resmi soruşturma başlattığını duyurdu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Bensouda, "Bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi savcılığının Filistin'deki duruma ilişkin bir soruşturma başlattığını onaylıyorum" dedi.

? Statement of #ICC Prosecutor #FatouBensouda respecting an investigation of the Situation in #Palestine ⬇️ #justicemattershttps://t.co/G5Q5hvesJZ

— Int'l Criminal Court (@IntlCrimCourt) March 3, 2021

 

Savcı, soruşturmanın "Mahkemenin yetki alanı içinde yer alan ve İsrail'in Filistin'e karşı 13 Haziran 2014 tarihinden bu yana işlendiği iddia edilen suçları kapsayacağını" belirtti. Bensouda, soruşturmanın "bağımsız, tarafsız ve tarafsız bir şekilde" yürütüleceğini kaydetti. 

Sputnik International'da yer alan habere göre Filistin yönetimi soruşturma kararını memnuniyetle karşıladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Dışişleri Bakanlığı "Filistin halkı Siyonist İsrail'e karşı hak ettiği adalet ve hak arayışını uzun zamandır bekliyordu" dedi. 

Siyonist İsrail yetkilileri ise karara karşı öfkelendi. Siyonist Başbakan Netanyahu mahkemeyi "saf anti-Semitizm" ile suçladı. Siyonist İsrail'in savunma bakanı Gantz ise, suçlamaları "asılsız" olarak nitelendirdi. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.