ABD, Bahreyn ve İsrail şer üçlüsü bir araya geliyor

ABD, Bahreyn ve İsrail şer üçlüsü bir araya geliyor

Bahreyn Dışişleri Bakanı Zeyyani, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Netanyahu ile bir araya gelecek. Şer toplantısında İşgalci İsrail ile Bahreyn arasında anlaşma imzalanacak.

ABD'de 15 Eylül'de imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından Siyonist İsrail önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ardından Bahreyn ile ikili ilişkilerini resmen başlattı. Ekim ayının sonunda Bahreyn'in başkenti Mananma'ya giden Siyonist İsrail'e yine ABD hamilik yapmıştı. Karşılıklı büyükelçiliklerin açılması ve bir dizi ticaret anlaşmasının imzalanmasının kabul edilmesinden sonra Bahreyn Heyeti bugün İşgal altındaki Filistin topraklarına gitti. İşgalci İsrail, ABD ve Bahreyn temsilcilerinin bulunduğu şer ittifakı bir kez daha bir araya gelecek. 

BAHREYN DIŞİŞLERİ BAKANI TEL AVİV'DE

Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani, resmi ziyaret kapsamında İsrail'e ilk bakanlık ziyaretini gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Zeyyani, İsrail, ABD ve Bahreyn arasında Batı Kudüs'te yapılacak üçlü toplantıya katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın asistanı ve Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Avi Berkowitz'in önderliğindeki ABD'li heyet de Bahreyn Dışişleri Bakanı Zeyyani'niyi Tel Aviv'e taşıyan uçaktaydı. İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile görüşecek heyet, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'i ziyaret edecek.

POMPEO İLE BİR ARAYA GELECEK

Zeyyani, daha sonra başbakanlık ofisinde Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da katılacağı İsrail, ABD ve Bahreyn üçlü şer toplantısına iştirak edecek. Ziyarette İsrail ile Bahreyn arasında çok sayıda anlaşmanın imzalanacağı belirtildi.

Kaynak: MilliGazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.